Надпревара за резервации в Албена

50% отстъпка за почивки през лято 2021 г.

Надпревара за резервации в Албена | StandartNews.com
  • Куп подаръци за 51-вия рожден ден на най-красивия български курорт
  • 50% отстъпка за почивки през лято 2021 г.

Надпревара за резервации се заформи в любимото на всички ваканционно селище Албена.
Най-слънчевото място на българското Черноморие отпразнува 51 - вия си рожден ден с много подаръци от най-добрите оферти за ранни записвания за своето безкрайно семейство.
Още в 9 ч. сутринта на 24 август празникът започна с цели 50% отстъпка от цената за мечтаната почивка на Лято 2021 г.
Само в първите 3 минути в надпреварата за страхотна ваканция на половин цена се включиха около 650 души, а в очакване да завалят промоции още от 08:30ч. сутринта до 10ч. на сайта на albena.bg , имаше 1000 потребители.
В топ 3 на най-предпочитани хотели за лято 2021 се наредиха Ралица Супериор 4*, Калиакра Бийч 4* и Калиакра Маре 4*, а в топ 5 първенецът е Maritim Paradise Blue 5*, следван отново от Ралица Супериор 4*, Калиакра Бийч 4*, Мура 3* и Ралица Акваклуб 4*.
Но това не е всичко и сякаш рожденият ден е безкраен, защото всеки, решил да планира почивката си от сега за догодина, ще има възможност да грабне отстъпки до цели 25%.
Ето защо вече близо 12 000 души избраха ваканционно селище Албена за своите 78 000 нощувки за лято 2021 г., а дори това лято все още не е свършило.
Не само, че любимият сезон все още не е свършил, а сякаш е в разгара си! Слънцето приветливо озарява усмихнатите лица, морето е топло, вълните галят копринените безкрайно бели плажове и всеки, като че ли е избягал в това кътче от Рая, за да потъне в мечтано безвремие и да се отдаде на незабравима ваканция и морски приключения.
Истински релакс за големите, които обичат лежерната почивка с разхлаждаща напитка от бар на плажа и излежаване на удобните шезлонги! Безкраен избор от възможности за спорт и водни приключения за любителите на адреналина и активната ваканция и невероятно много забавления и атракции за най-малките, но най-важни членове на семейството на Албена!
В края на август над 7000 души изпълват голямото сърце на ваканционното селище и носят доброто настроение с големи усмивки!

Халотерапия в солна стая

Ваканцията в най-красивия български курорт Албена е здраве. Доказва го алтернативното лечение с халотерапия в уникалната солна стая на Хотел Maritim Paradise Blue 5*

  • Какво представлява Халотерапията

Халотерапията е алтернативно лечение, което представлява вдишване на солен въздух. Изследвания показват, че може да лекува респираторни състояния, като астма, хроничен бронхит и алергии. Има благоприятно влияние за облекчаване на симптомите, свързани с тютюнопушенето, като кашлица, задух и хрипове, лекува депресия и тревожност, както и редица кожни заболявания като псориазис, екзема и акне. Халотерапията възниква в полските солни мини Величка в средата на 19 век, когато лекуващия лекар на мините забелязал, че миньорите не боледуват от белодробни заболявания. Така през 1834 г. той издава книга, в която описва ползите от солта, а в последствие в мините бил изграден санаториум за лечение на алергии, бронхиална астма и други белодробни заболявания. По-късно такива санаториуми са изградени в Бохне (Полша) и Украинските солни мини.

  • Методи за Халотерапия

Халотерапията може да се прилага по два метода в зависимост от това как се прилага солта - сух и мокър.

  • Сух метод

Сухият метод на халотерапия обикновено се прилага в изкуствено създадена "солена пещера", без влага. В Германия, Англия, Русия, САЩ и Канада функционират редица центрове за лечение, в които са изградени стаи, изцяло облицовани със сол. Халогенератор впръсква във въздуха микрочастици сол, които чрез обикновено вдишване навлизат в дихателната система на човешкото тяло. Температурата е хладна, около 20 градуса или по-ниска. Сесиите обикновено продължават около 30 до 45 минути.
Устройство, наречено халогенератор, смила сол в микроскопични частици и ги освобождава във въздуха на помещението. Веднъж вдишани, тези солни частици абсорбират възможните дразнители като алергени и токсини, натрупани в дихателната система. Този процес разгражда слузта и намалява възпалението, което води до чисти дихателни пътища.
Твърди се, че солните частици имат подобен ефект върху кожата ви, те абсорбират бактерии и други вредни частици, отговорни за много състояния на кожата.
Солта произвежда отрицателни йони. Това теоретично кара тялото ви да отделя повече серотонин, един от хормоните отговорен за чувството на щастие. Много хора използват лампи от хималайска сол, за да увеличат съдържанието на отрицателните йони в дома си.

  • Мокър метод

Халотерапията се извършва и с помощта на комбинация от сол и вода. Мокрите методи на халотерапията включват:
* гаргара със солена вода
* пиене на солена вода
* къпане в солена вода
* използване на солена вода за назално напояване
* флотационни резервоари, пълни със солена вода

  • Спа ден

Всички имаме нужда от такъв. Основните ползи от СПА са за отпускане и съживяване на тялото и ума, но какво да кажем за белите дробове? Новата тенденция, която все по-често се среща в съвременните спа центрове е халотерапията или солната терапия - дишащи солни частици подобряващи дишането. Насладете се на незабравима 5-звездна морска почивка в MARITIM Paradise Blue, Albena и се поглезете в Senses Spa.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай