Надежда Нейнски каза какво предстои за Турция

Тя направи коментар и по темата Северна Македония

Надежда Нейнски каза какво предстои за Турция | StandartNews.com

„Предстоят много тежки месеци, а вероятно и години за Турция. Това са щети, които не могат толкова бързо да бъдат компенсирани. От цялата тази трагедия има един светъл лъч и това е солидарността на хората“, каза в ефира на bTV бившият външен министър и бивш посланик на България в Турция Надежда Нейнски.

ВИЖ ОЩЕ: Страховита прогноза, какво още се чака в Турция

По думите ѝ Турция ще се нуждае от голяма помощ, а властите трябва да бъдат много организирани, за да могат да посрещнат това, което предстои. 

„Пред смъртта и болката и загубата на близките се връща човешкото в човеците. Трябва да бъдем човеци не само, когато стане необратимото. Трябва да се помъчим да вземем урок от тази болка и да потърсим повече мостове помежду си. От една страна – болката и трагедията на загубените близки, от друга страна – неизвестността“, каза Нейнски. 

ВИЖ ОЩЕ: Няма край! Ново бедствие след трагедията в Турция

Тя направи коментар и по темата Северна Македония.  

„С побоя, който доби голям международен отзвук, и с честването на Гоце Делчев се търсят провокации. Ако иска да стане член на ЕС, тя трябва да си даде ясна сметка, че подобни провокации не са в посока това членство да се случи. Използването на езика на омразата ще бъде абсолютно препятствие за нея“, коментира Надежда Нейнски. 

По думите ѝ политическите сили трябва да направят заявки по ключови теми като войната в Украйна, Северна Македония, еврозоната и съдебната реформа.

„Поведението на България за хода на войната има отношение към вътрешната политика. Войната може да продължи дълго. И от България, и от всички останалите страни членки на ЕС и НАТО ще се налага да се взимат сложни решения“, допълни тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай