Сряда,

Над 3000 нови свободни места в забавачки

От: СТАНДАРТ -
A
A
A
  • Всеки районен кмет, който намери терен за детска градина, ще получи пари за строеж

Над 3000 са обявените нови свободни места в детските градини в столицата за класирането в края на август. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Строителството на нови забавачки продължава. София расте непрекъснато, идват млади семейства и задачата ни е непрекъснато да гарантираме този процес - намирането на терени за строителството, отбеляза кметът Фандъкова.
Тя обясни, че до септември очаква да бъдат отворени и две изцяло престроени детски градини в "Люлин" и "Красно село", които са били с азбестови плоскости.

Фандъкова е възложила на районните кметове да намерят нови, допълнителни възможности за строителство на нови детски градини, за разширения, за да се осигурят повече детски градини. Освен инвестициите, които залагаме в бюджета на СО, тази година получихме от правителството допълнително 65 млн.лв. за строителство на нови детски градини и училища, подчерта Фандъкова. Тя каза, че разчита на районните кметове да направят всичко възможно да намерят терени за строителство на градини. Всеки, който е готов с терен, разрешение за строителство и избран изпълнител, ще получи веднага финансиране, за да започне строителството. Предоставяме възможността за избор на изпълнител на районните кметове, посочи кметът.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички