На Спасовден благословиха хляба ни

Въвеждаме 0% ДДС, нека производители и търговци  положат усилия това да се усети от крайния потребител, каза Корнелия Нинова

На Спасовден благословиха хляба ни | StandartNews.com

На Възнесение Господне - Спасовден, хлябът на българите бе благословен в катедралата "Света Неделя" в София. Както се прави по традиция всяка година, бе извършен благодарствен молебен по случай професионалния празник на хлебопроизводителите и сладкарите.

На празника бяха председателят на браншовия съюз Марияна Кукушева, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и заместник-министърът на земеделието Момчил Неков. Присъстваха членове на сдружението и миряни. 

"Вие произвеждате най-важния продукт, за да нахраните хората. Правете го с любов", обърна се към присъстващите отец Димитър, който благослови поставените на масата хлябове от различни производители. 

"Хлябът е нещо свято за българина! Това е любовта към земята, към труда, към домашното огнище и семейството, събрано край трапезата. Поздравявам всички хлебопроизводители и сладкари  с професионалния празник – Деня на хлебаря, Спасовден!   Благодаря им за работата, пожелавам им да са здрави. Нека в тези трудни времена обединим усилията си - държавата и те, за да гарантираме, че във всеки дом ще има хляб на добри цени", каза министърът на икономиката и  индустрията Корнелия Нинова,която бе на молебена по покана на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

И допълни: "Правителството въвеждаме 0% ДДС на хляба, нека производители и търговци  положат усилия това да се усети от крайния потребител".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай