Вторник,

На Спасовден благословиха хляба ни

От: Стандарт, снимка: Даниела Денева -
1217
На Спасовден благословиха хляба ни
A
A
A

На Възнесение Господне - Спасовден, хлябът на българите бе благословен в катедралата "Света Неделя" в София. Както се прави по традиция всяка година, бе извършен благодарствен молебен по случай професионалния празник на хлебопроизводителите и сладкарите.

На празника бяха председателят на браншовия съюз Марияна Кукушева, вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова и заместник-министърът на земеделието Момчил Неков. Присъстваха членове на сдружението и миряни. 

"Вие произвеждате най-важния продукт, за да нахраните хората. Правете го с любов", обърна се към присъстващите отец Димитър, който благослови поставените на масата хлябове от различни производители. 

"Хлябът е нещо свято за българина! Това е любовта към земята, към труда, към домашното огнище и семейството, събрано край трапезата. Поздравявам всички хлебопроизводители и сладкари  с професионалния празник – Деня на хлебаря, Спасовден!   Благодаря им за работата, пожелавам им да са здрави. Нека в тези трудни времена обединим усилията си - държавата и те, за да гарантираме, че във всеки дом ще има хляб на добри цени", каза министърът на икономиката и  индустрията Корнелия Нинова,която бе на молебена по покана на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

И допълни: "Правителството въвеждаме 0% ДДС на хляба, нека производители и търговци  положат усилия това да се усети от крайния потребител".

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички