На морето! 300 лева за храна на ден

Пицата от павилион на улицата удари също 10 лв.

На морето! 300 лева за храна на ден | StandartNews.com

Рекордни цени за храна по морето. Ценоразписът за обяд направо събира очите.

Навсякъде в заведенията порция цаца варира от 6,99 до 10 лв., пицата от павилион на улицата удари също 10 лв., като миналата година можеше да се купи с 3 лв. по-евтино. В ресторантите цените също са по-високи от миналогодишните. В Слънчев бряг фамилна пица от 1200 грама излиза 30 лв., а в Несебър средната върви по 14 лв. в заведение, пише "Ретро".

Същите са цените и в Созопол. В обедните менюта, които са и най-евтините предложения на морето, рибената супа излиза 7,50-8 лв. За сравнение в някои по-тузарски ресторанти цената скача и до 15 лв. По-евтина е пилешката чорба, за която ще трябва да платите 5,50-6 лв. Порция телешки кюфтета с гарнитура са между 10 и 15 лв., а суджукът с гарнитура е около 10 лв. Кашкавал пане може да намерите и за 8,60 лв., а пиле с ориз ще ви струва 7-8 лв.

Най-скъп е зарганът, който е по 16,90 лв. порцията. Котлет от акула има за 10,80 лв. Сред най-често поръчваните риби е скумрията с гарнитура, която може да се намери за 7-8 лв. Ако сте решили да изкарате истинска почивка и да обядвате и вечеряте в кръчма, подгответе си поне 300 лева дневно за изхранване на семейството и си имайте едно наум, че може и да не стигнат. Това е само при положение, че си правите доста добре сметката и не си угаждате с тънки мезета и отбрани питиета.

Среден клас ресторант в Свети Влас предлага мешана скара срещу 30 лв. и виенски шницел за 25 лв. Рибай стек от телешко може да похапнете на цена от 46 лв., кордон бльо за 26 лв. Толкова струва и порция ципура или лаврак. Деликатесния калкан на скара може да поръчате срещу 43 лв., а филе от сьомга – за 33 лв.

Цацата може да се намери и за 5 лв., и за 10 лв. за около 300 грама порция, зависи откъде е купена и дали е прясна или замразена. Тараторът по морето е 5 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай