МВР обяви нова тесла за шофьорите

Говори главен секретар Живко Коцев

МВР обяви нова тесла за шофьорите | StandartNews.com

От февруари или март камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" ще засичат скоростта по пътищата в страната и въз основа на тези данни нарушителите ще могат да бъдат санкционирани. 

Това обяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Живко Коцев:

"Работим в тази посока с фирмата, която е изпълнител, по измерването на средната скорост да ползваме самите камери на Агенция "Пътна инфраструктура". Така че, надявам се най-късно до средата на месец февруари и март, да стартираме процеса. В момента се правят тестови замервания".

Коцев каза още, че в началото на 2024 година МВР ще внесе в парламента и предложения за промени в Наказателния кодекс, с които границата за допустимо количество алкохол, над което ще се търси наказателна отговорност, да падне от сегашните 1,2 промила до 0,5 промила:

"До 0,5 ще се преследват нарушенията по административен ред, а над 0,5 сме заложили да се образува наказателно производство спрямо конкретен водач".

Според главния секретар на МВР промените, които бяха въведени за отнемането на автомобили при установени шофьори, които карат пияни или след употреба на наркотици, имат положителен ефект и се отчита "прогресивен спад" на тези случаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Стефан
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Ебач на майки
преди 4 месеца

Чувал съм - не работи, пробвах го на майка ти - и тая уруспия не успя да ми го вдигне!

Откажи
Не думай
преди 4 месеца

Паразити и рекетьори. Чисти безполезници. Само тесла от паразитите. Друго няма да получим.

Откажи
Knowone
преди 4 месеца

Педали

Откажи
ХайдеБЕее
преди 4 месеца

Ще ме засечеш ама друг път,колеги преди втората камера спираш пушиш цигара,пускаш една вода и времето се изравнява и минаваш прес втората камера,МАДЕ ИН БЪЛГАРИЯ

Откажи
обективен
преди 4 месеца

Вместо да се чудят от къде да скубят шофьорите , да оправят пътищата и маркировката. Да премахнат знаците тип хранилки .

Откажи
Петър Запрянов
преди 4 месеца

Опсолютно си прав

Откажи
Кики
преди 4 месеца

Ще ни ебат и през гащите като тьрпим това омразно правителство и тия мизерни мафиотски милиционери те освен пари от мас друго не могат да изкат ......ното ограниченията по пьтищата са нормални нито светофарите са реголирани нито пьтната настилка е както трябва

Откажи
iskoni
преди 4 месеца

Какво е това чудо в тая селска скапана държава, нито по турско и даже по комунистическо, не са ни драли толкова много, те просто се чудят как и по всевъзможни начини да ни скубят, но на такъв народ(търпелив до безумие) така му се пада.

Откажи
Румен
преди 4 месеца

Тоя с виаграта един път е Емил, друг път Тодор, сега Стефан. Явно е получил шизофрения от нея.

Откажи