Мутафчиев проговори за смс-а до Вежди

Изходът е един – да се промени системата за гласуване, да е мажоритарна и да влизат личности, каза актьорът

Мутафчиев проговори за смс-а до Вежди | StandartNews.com

Христо Мутафчиев проговори за гневния смс, който изпрати на Вежди Рашидов по време на първото заседание на парламента.

"Тъй като се познавам с Вежди Рашидов, приятели сме, и реших на председателя на този етап да му напиша: "Абе, вие нормални ли сте". Преди да пиша, погледнах през прозореца и видях едни хора, които бяха скъсали плакатите и с дръжките започнаха да удрят по земята и се притесних и му написах: "Хората ще ви убият, бе". Мисълта на всеки един там вътре трябва да бъде една единствена, както казва Големанов – благото на народа", обясни Христо Мутафчиев пред България Он Еър.

"Нито театър, нито представление, в шоуто се влагат много пари – значи не е шоу. По-скоро беше един селски бит пазар", смята Мутафчиев.

"Отвън е административно предпоставена сграда и аз я приемам такава като институция, а отвътре лустросана – не привлича обикновени хора да влизат вътре. Вътре са някакви хора с костюми, ходят странно, а в пленарната зала нищо, ходят по червения килим – използват го, защото няма къде другаде да ходят по него", уточни актьорът.

"Изходът е един – да се промени системата за гласуване, да е мажоритарна и да влизат личности. Сега гласуваме за партии, само че не знаем какви хора влизат вътре", е мнението на Мутафчиев.

ВИЖ ОЩЕ: През сълзи! Вежди взе голямо решение

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай