Монтираха модерна техника в ремонтирана болница

Монтираха модерна техника в ремонтирана болница | StandartNews.com

Благоевград. Завършиха строително - монтажните дейности на онкологичната болница „Свети Мина" в Благоевград. Монтирана е и новата висококачествена апаратура. Към този момент СБАЛО разполага с Акт 15. Предстои приемане от Държавната приемателна комисия на обекта. Изготвени са протоколи за измерване на радиацията в помещенията, в които е техниката. Очаква се издаване на лиценз от Агенцията за ядрена регулация, след което лечебницата ще заработи.

 

СБАЛО „Свети Мина" разполага с най-модерното медицинско оборудване в България - кобалтов апарат и компютърен томограф (симулатор), осъществени са всички необходими мерки за лъчезащита, изграден е трафопост, който осигурява независимо захранване със ток. До този момент са извършени ремонтите на 1235 кв. метра разгъната площ, осигурена е достъпна среда на пациентите, повишено е качеството на болничната среда.

 

Сградата включва онкологичен и лъчетерапевтичен център, в който ще се извършват всички видове лечение на пациенти с онкологични, както и с други заболявания. Здравното заведение ще лекува болни от цялата страна. Проектът „Ремонт и оборудване на СБАЛО "Свети мина" град Благоевград" се финансира по ОП "Регионално развитие" и е на стойност е 6 305 793 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай