Мол побърка хората! Как ги изненада за ЧНГ

Някои от тях са много недоволни

Мол побърка хората! Как ги изненада за ЧНГ | StandartNews.com

Сериозна изненада за шофьорите във Варна в началото на годината. Оказа се, че в Гранд мол са въвели такса за паркиране.

От Grand Mall посочват, че първите два часа престой са абсолютно безплатни, а таксуването започва след това. Заплащането на престоя се извършва с кредитна или дебитна карта на терминали, разположени на няколко места в търговския център, предаде Морето.нет.

Не е тайна, че в почивни дни и в пикови часове паркирането на територията на мола клони към невъзможно.

Не са и единични случаите, в които граждани злоупотребяват, използвайки търговския център за целодневен безплатен паркинг. Отделен, но сериозен проблем бе и паркирането на автомобили на места, предвидени за движение, което допълнително затрудняваше трафика в паркинга и почти блокираше входовете и изходите.

От ръководството на Grand Mall посочват, че новата паркинг система ще даде възможност на клиентите да организират по-ефективно и по-спокойно пазаруването и забавлението в търговския център.

Към момента клиентите на търговския център са на полярни мнения. За едни новината е повече от добра, а други са недоволни и виждат опит за правене на пари. Ощетени от ситуацията остават и работещите в мола, които са се придвижвали до работното си място с автомобил.

Сред ощетени са и клиентите на киносалоните, тъй като в 90% от случаите продължителността на прожекциите надхвърля времето за безплатен престой.

Grand Mall са първият търговски център от тип мол във Варна, който въвежда платено паркиране на територията си. Това обаче е нормална практика в столичните молове още от самото им отваряне, пише Петел.бг.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай