Министър в шок! Майката на детето, държано в кокошарник: Много тропаше

Миглена Иванова твърди, че не имало насилие над момиченцето

Министър в шок! Майката на детето, държано в кокошарник: Много тропаше | StandartNews.com

Колкото повече подробности излизат за момиченцето, заключено в кокошарник, толкова повече България изпада в шок и остава без думи. Проговори майката на детето и хвърли в ужас всички.

"Аз я наказах сутринта. Защото тропаше", майката на 7-годишното момиче, открито от полицията да спи само в стопанска постройка без отопление. Миглена Иванова твърди, че това било единичен случай. На място в селото пристигна образователният министър Галин Цоков, за да потърси отговор на въпроса защо никой не е реагирал на разказите на детето, че живее с паяци и мишки.

Иванова заяви, че то вдигало шум, като удряло по масата и щяло да събуди по-малкото ѝ дете. „Не съм се ядосала. Без агресия ѝ казах: „Хайде мамо, отиди навън!".

И тя отишла отзад.

„Да, има гуми в помещението. Тя си е постлала и се е завила с одеялото. Но аз нямаше да я държа цял ден и цяла нощ. Щеше да остане там за малко да помисли", твърди жената.

В този момент дошли и полицаите. „Тъкмо щях да изляза и да я прибера - и виждам полицаите. Направо влезли вътре и я видели", посочва Иванова пред "Нова".

Майката отрича върху детето да е упражнявано насилие. „Тя много лъже. Отива в детската градина, удря се в люлката и отива да каже, че я пребивам. А няма такова нещо", заявява още жената.

В училището детето разказвало, че спяло в стая с мишки и паяци. Усъмнило ги, че има нещо нередно, след преглед за въшки. „Последният случай, който е дал основание, е при преглед от медицинското лице за паразити. Видели са драскотини, синини. И детето е споделило, че всъщност е било удряно в семейството", заяви Лорета Колева, началник на Регионалното управление на образованието- Враца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Елеонора
преди 4 месеца

Тя я била наказала, ти си една утрепка, а не майка, която заедно с новия си тъпкач трябва да изгниете в затвора, спейки на гуми в студа без храна. Че създали и дете двете утрепки, със сигурност не го чака нищо различно ако и то тропне. Всички мълчали с години от страх, какъв страх от един бай село дето може само деца да бие. Проверката по сигнала се е е случила 10 дни след подаването му.....10 дни ....къде спахте бе 10 дни....Сигналът подаден анонимно.....Бабата на детето сигнализира 2 години и никой не я отразява, ама пастрокът си издействал ограничителна заповед да не го притеснява въпросната баба. Значи за едни може за други не. В толкова порочна и безнадеждна държава живеем.

Откажи