Събота,

Минеков разкри каква е съдбата на Халите

От: Редактор -
167
Минеков разкри каква е съдбата на Халите
A
A
A

Култулният министър Велислав Минеков коментира, че темата за превръщането на Софийските хали в хипермаркет не е от компетентността на Министерството на културата.

Той обясни, че новите собственици на Халите са представили идеята си преди 2-3 години и няма обяснение защо не е проведено обществено обсъждане:  

„Кой какво ще върши в собствения си имот е негова работа, но ако това трябва да стане, наистина Халите имат нужда от огромен ремонт и реставрация, така че ние ще държим на това, ще държим да се запази изцяло фасадата, ще държим да се възстанови вътрешната конструкция, забравения фонтан вътре, който е част от стойността“. 

Междувременно фирмата, която планира да разположи хипермаркет в Централни хали в София, представи инвестиционно намерение.

С уточнението, че към момента не е собственик на Централни хали, компанията планира да реконструира, реставрира и поддържа сградата - паметник на културата. Фирмата подчертава, че няма да брандира сградата и да я превърне в стандартен магазин, както и че ще запази името Централни хали. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички