Понеделник,

Милиони потънаха във "Вера Су"

От: СТАНДАРТ -
406
Милиони потънаха във "Вера Су"
A
A
A

Милиони потънаха в драмата със заседналия край Камен бряг кораб „Вера Су”.

Българската държава е наела адвокатска кантора, която да възстанови разходите, направени по време на операцията по изтеглянето на плавателния съд, съобщи министърът на транспорта Николай Събев, цитиран от БНР.

Той напомни, че на 23 декември собственикът на кораба се е отказал от собствеността си върху плавателния съд и по този начин е снел отговорността си. По тази причина сега претенциите са към застрахователната организация. В момента корабът е на сух док във Варна.

Събев заяви, че до момента разходите, които е направила българската държава за спасението на кораба, са около 2,5 милиона, като било възможно и да са малко повече.

По думи на Събев случаят е разкрил празнина в родното законодателство. По тази причина екип начело със зам.-министър Владимир Върбанов се е заел с изготвянето на законодателни предложения в тази посока.

Министърът съобщи, че вече е проведена среща с председателя на парламентарната транспортна комисия, който се е ангажирал да придвижи максимално бързо текстовете до пленарната зала.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com