Мика Зайкова изчисли! Ето колко трябва да е минималната пенсия

Пенсионерът у нас живее на хляб, мляко, плюс олио, чубрица и червен пипер

Мика Зайкова изчисли! Ето колко трябва да е минималната пенсия | StandartNews.com

Сензационно изчисление направи любимката на народа Мика Зайкова. Бившият депутат от ИТН пресметна колко трябва да е минималната пенсия, за да живеят прилично възрастните хора у нас.

Сметките растат постоянно. Минимум 1000 лева трябва да е пенсията и то без разходите за лекарства, заяви Зайкова в интервю за "Марица". И веднага допълни: "Но само си мечтая.".

Иначе водата скочи средно с 44 процента. От 2024 година токът ще поскъпне с 30-35 процента. Казват, че ще подпомагат домакинствата. Ама как ще помогнат на целия народ! С парното не знам какво стана, направо е кошмар. Сестра ми живее в „Люлин“, плаща пет пъти повече от мен зимата, защото е на парно, а аз - на ток, каза още Мика Зайкова.

И като пенсионерът плати сметките, купува хляб и мляко, но и то поскъпна. С това живее българският пенсионер - хляб, мляко, плюс олио, чубрица и червен пипер. Затова и мре млад - има лошо качество на живот. Средната продължителност на живота у нас е 71,8 години. В други страни гони 89. Тоест, взимаме малки пенсии за кратко. Вярно, жените у нас живеят средно 78 години. Не знам защо, явно сме много лоши, та мъжете ни мрат, казва през черен смях социалният експерт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай