Международен ден на радиото и телевизията. БНР и БНТ празнуват

На 7 май 1895 г. Александър Попов представя своето откритие - радиоприемникът

Международен ден на радиото и телевизията. БНР и БНТ празнуват | StandartNews.com

Днес е Международният ден на радиото и телевизията. На 7 май 1895 г. Александър Попов представя своето откритие - радиоприемникът. Осъществено е първото безжичното предаване на съобщение на разстояние.

"Радиото се приема като приятел от слушателя. Въпреки всички технологични иновации и развитието на онлайн медиите, остава единствената, която може да достигне до най-отдалечените кътчета на света”, коментира д-р Жана Попова, преподавател във Факултета по журналистика в Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Тя заяви: „Също така е нещо, което изключително много помага на слушателите и на хората, които обичат радио. Надявам се реципиентът да започне да възприема телевизията като транслатор на нови идеи и тези идеи да бъдат градивни. Бих искала да поздравя всички радиослушатели с днешния празник и да им пожелая още много нови и вълнуващи радиоприключения и никога да не се отказват от любимата си медия - радиото. Това е медия, която ще продължи да съществува и ще продължава да открива нови хоризонти пред своите слушатели".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай