Петък,

Международен ден на радиото и телевизията. БНР и БНТ празнуват

От: СТАНДАРТ -
194
Международен ден на радиото и телевизията. БНР и БНТ празнуват
A
A
A

Днес е Международният ден на радиото и телевизията. На 7 май 1895 г. Александър Попов представя своето откритие - радиоприемникът. Осъществено е първото безжичното предаване на съобщение на разстояние.

"Радиото се приема като приятел от слушателя. Въпреки всички технологични иновации и развитието на онлайн медиите, остава единствената, която може да достигне до най-отдалечените кътчета на света”, коментира д-р Жана Попова, преподавател във Факултета по журналистика в Софийския университет "Свети Климент Охридски".

Тя заяви: „Също така е нещо, което изключително много помага на слушателите и на хората, които обичат радио. Надявам се реципиентът да започне да възприема телевизията като транслатор на нови идеи и тези идеи да бъдат градивни. Бих искала да поздравя всички радиослушатели с днешния празник и да им пожелая още много нови и вълнуващи радиоприключения и никога да не се отказват от любимата си медия - радиото. Това е медия, която ще продължи да съществува и ще продължава да открива нови хоризонти пред своите слушатели".


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички