Метрото тръгва по третия лъч през август

8 км с 8 станции има по третия лъч на софийското метро

Метрото тръгва по третия лъч през август | StandartNews.com

Предвидено е по план през август месец да бъде въведен в експлоатация първият участък от третия лъч на метрото, който е 8 км с 8 станции от бул. "Владимир Вазов" до Красно село през центъра на София.

Това обяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен“ ЕАД.

„Строителните работи по третия лъч на метрото са приключили, както и монтажът на оборудването. Изпитанията са направени и всичко е готово. Има дребни работи, свързани с обучение на персонала, които трябва да се свършат, както и технически въпроси. Предвидено е през август месец да бъде въведен в експлоатация първият участък“, уточни Братоев.

Нашата цел е първо практичността – метрото трябва да си върши работата, но то трябва да бъде и приятно за хората, допълни Братоев. "Стараем се всеки следващ участък да бъде по-добър. Имаме изключително добри проектанти, архитекти и строители. Това, като го съберем това и нашата работа по контрола и управлението на проекта, се получава това, което търсим", каза той.

По проект третият лъч е трябвало да приключи м. май, това е един от най-сложните за изпълнение. Третият лъч ще бъде пускан на етапи. Първият - през август, след това в края на годината смятат, че ще бъде готов участъкът от "Красно село" до "Овча купел". За двата етапа се предвиждат 90 000 пътници, а за цялата трета линия ще има над 200 000 пътници дневно.

В момента метрото се движи по редовния си зимен график до полунощ, отпаднаха ограниченията от извънредното положение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай