Местят гражданските съдии в ГУСВ

Местят гражданските съдии в ГУСВ | StandartNews.com

Съдиите от гражданското отделение на Софийския районен съд ще заработят в чисто нова сграда от края на месеца. Ремонтът на сградата на  бул. "Цар Борис III" 54 (бившето ГУСВ) приключва до 25 март, научи "Стандарт".

В понеделник министърът на правосъдието в оставка Диана Ковачева посети обновеното здание. Тя бе удивена от вида на сградата, която през август 2012 година бе в окаяно състояние. "Веднага ще изпратя снимка на премиера, той много държеше да я завършим", каза Ковачева, докато снимаше с телефона си външната фасада. Вътре съдиите повече няма да се тъпчат по 4-5 души в кабинет, а администрацията да се налага да слага легени заради течащ покрив.

Тук магистратите разполагат със 110 съдебни зали, 55 регистратури и деловодства, огромен архив на три нива, стаи за почивка и дори помещения за кърмачки, лекарски кабинет и читалня за граждани. "Надявам се до края на юни да бъде завършена и втората сграда. Това успяхме да направим дотук", изтъкна Ковачева и отбеляза, че ремонтът е глътнал 7.9 млн. лева. Последният 1 млн. лева е отпуснал наскоро Министерски съвет за отводнителна система на приземните помещения. Ковачева заяви, че единственото, за което съжалява, е, че не й е стигнало времето, за да довърши работата си. Тя постави отлична оценка на работата на екипа си през 14-те месеца, в които бе правосъден министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай