Мел Гибсън заплашва Чарли Шийн в "Мачете убива"

Вергара стреля със сутиен

Мел Гибсън заплашва Чарли Шийн в "Мачете убива" | StandartNews.com

Дългоочакваната нова лента на Робърт Родригес "Мачете убива" със сигурност няма да разочарова феновете му. Филмът е своеобразно продължение на излезлия през 2010 г. "Мачете".

Родригес е добре познат на киноманите от хитовите ленти "Десперадо", "От здрач до зори", "Имало едно време в Мексико" и "Син Сити".

"Идеята за героя ми хрумна, още като работех върху "Десперадо". Споделих я с Дани Трехо на снимачната площадка. Казах му, че някой ден ще играе в "Мачете" и изпълних обещанието си", споделя режисьорът. Успехът се услажда и на Дани Трехо, който се надява отново да облече коженото яке с ножовете. "Където и да ходех, хората ме спираха и се обръщаха към мен не с името ми, а с Мачете. Дори собствената ми майка ме наричаше така", разказва актьорът.

Действието на "Мачете убива" се развива няколко месеца след събитията, описани в първия филм. Сюжетът отново се фокусира върху бившия мексикански полицай Мачете Кортес (Дани Трехо), на когото американският президент поверява важна мисия, която може да предотврати световна катастрофа. Задачата му е да навлезе в дълбоката провинция на Мексико и да елиминира опасния и непредсказуем търговец на оръжия Лутър Воз (Мел Гибсън), който заплашва Съединените щати с тайно оръжие, намиращо се в Космоса. Мисията е непосилна за всеки друг.

Дани Трехо има над 200 роли зад гърба си, но е най-известен с тази на Мачете. Гибсън казва за своята: "Той е злодей в стил Джеймс Бонд. Има план, но сме се погрижили да преживее някои обрати в хода на действието".

Чарли Шийн не излиза от имиджа си на плейбой, дори когато е в ролята на американския президент - и се буди с три мацки в леглото. Тук обаче той използва истинското си име - Карлос Естевес.

Номинираният за "Оскар" Демиан Бичир е Мендез - тиктакаща бомба с раздвоена самоличност. Красивата София Вергара е в ролята на Мадам Дездемона, която стреля със сутиена си. "Ролята е фантастична. Тя е напълно различна от това, което съм правила. Героинята ми е откачена и не особено спокойна. Освен това е убиец. Забавно е да участваш в екшън филм, да стреляш по хората с метално бельо", казва актрисата. "Не съм била толкова голяма бунтарка след "Син Сити", споделя Джесика Алба, която се завръща в образа на Сартана от "Мачете". Вероятно най-необичайната роля в "Мачете убива" е тази на Ел Камелеон (1, 2, 3 и 4), която изпълняват Антонио Бандерас, Куба Гудинг Джуниър, Уолт Гогинс и Лейди Гага, за която това е дебют в киното. "Подготовката бе същата като за сценичните ми участия, като изключим репликите и това, че героят ми е малко по-различен образ от мен самата. Използвах целия си професионален опит в работата си с Робърт", споделя ексцентричната певица.

На Мишел Родригес и Амбър Хърд ("Дневникът на едно пиянде"), гаджето на Джони Деп, се налага да изучат някои тънкости на бойната хореография. Защото двете се изправят една срещу друга в грандиозна битка.
"Мачете убива"***

"Облачно с кюфтета 2"

Продължението на анимационния филм "Облачно с кюфтета" от 2009-та събра 35 млн. долара от кината в САЩ и Канада в първия си уикенд. Така се изкачи на върха на бокс-офиса в Северна Америка, веднага след излизането си на екран. Първата част за приключенията на ентусиазирания млад учен Флинт Локууд, чиито работи обикновено завършват със зрелищен провал, събра близо 250 млн. долара приходи по целия свят. В новата лента ще видим как мутиралата храна от първата част ще отвърне на удара. Затова и втората се нарича "Облачно с кюфтета 2 - отмъщението на огризките".

Историята е за провинциалния изобретател и учен Флинт Локууд. След последиците от унищожителната хранителна буря в първия филм, Флинт, синоптичката Саманта Спаркс и техните приятели напускат красивото крайбрежно градче Суалоу Фолс. Но разбират, че мистериозни хранителни чудовища с интелект, близък до човешкия, са превзели целия остров. Тогава се завръщат в Суалоу Фолс, за да спасят както местните жители, така и целия свят. Продължението на апетитния хит е режисирано от Крис Пиърн и Коди Камерън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай