Медиците-протестъри дадоха сигнали за нарушения

Данните са за източване на публични средства

Медиците-протестъри дадоха сигнали за нарушения | StandartNews.com

По време на среща с вътрешния министър Младен Маринов представители на протестиращите медицински специалисти внесоха конкретни сигнали за злоупотреби и нарушения в болниците. Председателят на синдиката на медицинските специалисти Мая Илиева съобщи, че сигналите са приети и по тях ще се работи.

Част от сигналите, които бяха подадени в понеделник на срещата при премиера Бойко Борисов, вече се проверяват. Основания за проверки има и по получените днес сигнали - в това е уверил сестрите вътрешният министър Младен Маринов.

Данните са за източване на публични средства, каза медицинската сестра Димитрия Димитрова: "Надписване на пътеки, несъществуващи лекари, работещи, водещи се по документи".

По повод критиките от страна на болничната асоциация и Лекарския съюз сестрите посочиха: "Хайде, нека да дойдат и те – Българският лекарски съюз , нека и те да подадат някой сигнал. Това е публична тайна, че има такива злоупотреби. Д-р Маджаров да не пада отнякъде?

И той го каза - има единични случаи и ние не ги толерираме. Ами, хайде, извадете ги на показ тези единични случаи, които не толерирате".

Медицинските специалисти заявиха, че ще изчакат подписването на Националния рамков договор в здравеопазването следващата седмица и ако не бъдат удовлетворени от поетите ангажименти, ще подновят протестите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай