Майката на загиналия мъж във Варна с нови разкрития, остра закана

Трима са ранени при токов удар в екопарк в града

Майката на загиналия мъж във Варна с нови разкрития, остра закана | StandartNews.com

Токов удар е поразил 4-ма души, докато са премествали шатри. Единият мъж почина, а трима са ранени при токов удар в екопарк във Варна.

ВИЖ ОЩЕ: Трагедия разтърси Варна, има жертва

По разказ на близки на загиналия мъж той и неговите пострадали колеги не са служители на екопарка. Те са работници в известна импресарска варненска къща. Били са тук, за да подготвят терен за предстоящо събитие в екопарка.

Трябвало е да наредят метални шатри по определен начин, но на този терен по разказ на техни близки е имало ниско висящи жици с високо напрежение. При преместването на една от металните шатри тя се закача на тази жица и убива на място 33-годишен мъж.

Неговите колеги са настанени в Клиниката по изгаряния във Военноморската болница. По информация на медиците те са в добро състояние и са с леки изгаряния по краката.

"Бил е на работа и високото напрежение е било много ниско. Когато тръгват да опъват шатрите, върхът на шатрата опира в жицата, това е било високо напрежение и той умира. Другите момчета са в болницата с изгаряния", разказа пред БНТ Йорданка Йорданова, майка на загиналия мъж.

Майката на загиналия мъж е категорична, че ще съди екопарка, защото се оказва, че тези жици висят от много време толкова ниско до земята и са предпоставка за инциденти.

"Интересуват ги само посетители, бизнес и пари. 20 киловолта ток... няма нито една табела на нито един стълб. Няма да предупредят хората. Вдигат шатри, които са по-високи от кабелите, които минават. Шатрата е била висока 5,85 м и е опряла. Ударили са ги 20 киловолта напрежение", обясни бащата на мъжа Йордан Йорданов, цитиран от "Фокус".

Той показа снимки на електрическия стълб, заради който е станал инцидентът и коментира поставянето на шатрите.

"Кой трябва да ги вдигне - не знам. Има си постановления, може би така трябва да са. Синът ми има опит от 7-8 години", каза още мъжът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай