Майката на убития психолог разплака всички. Покъртителен разказ

Разказа за тормоза, на който ги подлагал съседът им убиец

Майката на убития психолог разплака всички. Покъртителен разказ | StandartNews.com

„Тази сутрин си помислих ,че ако неговата смърт послужи за това да се промени закона и доведе до някаква положителна промяна, то тогава наистина би имало някакъв смисъл от това, което се случи“. Това каза майката на убития психолог Иван Владимиров Слава Иванова в интервю за бТВ

Скандалите между семейството ѝ и бившия полицай, който застреля Иван Владимиров, са дългогодишни. Поличаят беснеел при всеки шум от апартамента на психолога. Той и майка му не можели спокойно да се движат в дома си, защото веднага по прозорците им летели яйца.

„Прибираме се с моето внуче в 15:30 ч. слагам го на един стол да рисува. Пазя се да не вдигам шум и реших да му сложа една възглавничка. Леко дръпнах стола и след половин минута на стъклото имаше разбито яйце. Аз нямам право да ходя в хола си по пода между 14 и 16 ч.“, разказа Слава Иванова.

По думите ѝ Иван винаги се е опитвал да разговаря спокойно със своя съсед.

„Той подхождаше с добро. Нямаше агресия. Не е правил неща, с които да предизвиква съседа. Опитваше се да разговаря и да стигне до някакъв консенсус. И двамата много се пазехме от това да не прекрачим границата и да не опитаме да решим конфликта с обичайните средства“, каза тя.

Ден преди убийството на Иван отново е имало скандал.

„Сутринта в 6:30 ч. станах от леглото и по невнимание съборих телефона си. Стената на коридора до вратата беше напръскана и на балконското остъкление имаше хвърлено яйце заради този изпуснат телефон. След това имахме проблем с едно разгонено коте. Извъртях 10 перални за един ден. Едно одеяло малко по-дългичко го беше издърпал и стъпкал в калта“, разказа майката на психолога.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай