Мария Габриел с важен ход за 120 години отношения със САЩ

Вицепремиерът откри изложбата „HERE AND THERE: МЕЖДУ ДВА БРЯГА“

Мария Габриел с важен ход за 120  години отношения със САЩ | StandartNews.com

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел откри изложбата „HERE AND THERE: МЕЖДУ ДВА БРЯГА“ в галерия „Мисията“ на Държавния културен институт. Почетен гост на събитието бе посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен.

"Изкуството е мост между хората. Чрез него опознаваме различни култури, споделяме памет и градим бъдеще. Изложбата е интересен визуален разказ – разказ между тук и там, между брега на Родината и брега на новите надежди", заяви вицепремиерът. По думите й, събития от такъв характер са добра възможност българското съвременно изкуство, което пробива своя път в Чикаго години наред, да бъде споделяно, популяризирано и тук, в България.

Експозицията, с куратор проф. Василен Васевски, представя творби на 11 български художници, които живеят и развиват артистичния си потенциал отвъд Океана. Тя е част от поредицата събития за отбелязване на 120 годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ, организирани от Министерството на външните работи съвместно с Държавния културен институт и Изпълнителната агенция за българите в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай