Македонският певец си сложи БГ знаме на ръката

Продължава да подчертава българските си корени

Македонският певец си сложи БГ знаме на ръката | StandartNews.com

Представителят на Северна Македония на конкурса "Евровизия" продължава да подчертава българските си корени.

След като беше принуден да премахне балгарското знаме от клипа на песента, с която западната ни съседки ще се яви на евроконкурса, Васил Гарванлиев публикува видео, в което на ръката му има три гривни - в бяло, зелено и червено.

Македонското радио и телевизия сформипа комисия, която да вземе окончателно решение за неговото участие в Ротердам.

В същото време Гарванлиев публикува видео в Инстаграм, в което казва, че кадрите с нашето знаме са махнати. На ръката му обаче се виждат гривни с цветовете на нашия трикольор. Васил скръства ръце и ги показва точно в момента, в който казва: "Чакам с нетърпение да застана на тази сцена и искрено да вибрирам в жълто-червен цвят" /какъвто е флагът на Република Северна Македония /.

"Извинявам се от цялото си сърце, ако има някой наранен от това, което съм направил. Извинявам се за това, което съм. Сърцето ми е във вашите ръце", казва във видеото македонският представител на "Евровизия".

В коментарите към публикацията възмутени македонци го наричат "предател", но в същото време Гарванлиев среща подкрепата на много българи. "Нека хеътърите си хейтят. Поздравления и подкрепа за смелостта!", пише му Радостин Бонев.

Генко Цветанов пък коментира: "Браво, Василе, че не се страхуваш да се наречеш Българин в тази объркана от лъжи и измислици РСМакедония. Бъди горд със своят български корен. Сега цяла България ще гласува за теб. Пожелавам ти успех на Евровизия".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай