Махнаха тумора на малката Кали

Махнаха тумора на малката Кали | StandartNews.com

Дават надежда, че детето от Добрич ще бъде напълно здраво

Новата година върна усмивките в семейството на 8-годишната Калояна от Добрич. Детето е успешно оперирано в турска клиника, съобщиха от училището на сладураната. "Стандарт" разказа в няколко броеве за болестта, с която Кали се бори.
Майката на Калояна е споделила пред класната й, че лекарите в южната ни съседка са отстранили тумора. След като момичето излезе от реанимация, ще й бъде правена рехабилитация. Според специалистите има надежда Кали напълно да се възстанови и отново да може да играе със съучениците си.

Детето страда от тумор в мозъка, заради който губи зрението си. Веднъж е оперирана в университетска клиника в столицата, като зрението на детето се връща след операцията, но два месеца по-късно отново започва да не вижда. Преглед установил, че туморът е възстановен напълно отново. Така родителите й Павлина и Енчо Енчеви решават този път операцията, от която отново има нужда Калояна, да бъде направена в клиника в Истанбул. Чрез дарителска кампания те събраха нужните им средства за операцията. Дни преди коледно-новогодишните празници детето по спешност бе оперирано, тъй като състоянието й рязко се влошило и едната половина на детето се обездвижила. Днес всички близки и приятели на Кали се молят чудото наистина да стане и тя отново да бъде слънчевото момиче, което обича да играе, рисува и танцува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай