Магнитни бури ще ни мъчат. Ето датите

тези, които страдат от хронични заболявания, особено на сърдечно-съдовата система, както и хората с повишена метеочувствителност, трябва да бъдат по-внимателни на такива опасни дати

Магнитни бури ще ни мъчат. Ето датите | StandartNews.com

През януари 2022 година се очакват няколко периода на засилено геомагнитно смущение, но то ще бъде доста слабо и няма да има някакви огромни последици, съобщава Zdrave.to. 

И все пак тези, които страдат от хронични заболявания, особено на сърдечно-съдовата система, както и хората с повишена метеочувствителност, трябва да бъдат по-внимателни на такива опасни дати. Това е важно, за да се избегнат сериозни здравословни проблеми. И при най-малък дискомфорт потърсете съвет от лекар.

10 – 12 януари

Нивото на геомагнитни смущения няма да е твърде високо. Първото слънчево изригване ще се случи на 10 януари около 20:00 ч., а до 17:00 ч. на 12 януари опасният период ще приключи. Хората, зависими от магнитните бури, може да изпитат влошаване на настроението и лека умора.

14, 15 и 16 януари

Геомагнитните смущения от вечерта на 14 януари и целия следващ ден ще бъдат доста слаби, а слънчевите изригвания ще са краткотрайни. Няма опасност от силен спад в енергията и нарушения на съня, както и от обостряне на хронични заболявания.

22 – 25 януари

Тези няколко дни подред ще бъдат белязани от слаби магнитни бури, които няма да имат силно отрицателно въздействие върху здравето на хората. Като цяло януари 2022 г. в този смисъл се приема за доста благоприятен, но все пак не забравяйте да се погрижите за себе си, следейки и за най-малките промени в здравословното си състояние. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай