Лошо! ЦРУ потвърди отровна новина за България

От 9 млн. население вече сме 6,8 млн. души,

Лошо! ЦРУ потвърди отровна новина за България | StandartNews.com

“С 410 души на ден, или със 17 души на всеки час намалява населението на България. На всеки 3 минути страната ни губи по един човек.

Според сайта на ЦРУ България е на първо място в света, сред 230 страни, по намаляване на населението.” Това съобщи директорът на Демографския институт към БАНИ акад. Петър Иванов

Ученият припомни, че от 9 млн. население вече сме 6,8 млн. души, според проучване на ООН от юли тази година. Същото проучване казва, че към 2050 г. България ще загуби една четвърт от населението си. Прогнозите на Световната банка пък сочат, че през 2050 г. ще сме само 4,5 млн. души.

Предварителните данни от преброяването на населението, което се проведе през есента на 2021 г. показаха, че населението в България е 6,5 млн. души.

Той обясни, че българите, които живеят зад граница са около 2,5 млн. души и че всяка година страната ни напускат около 60 000 от сънародниците ни.

Данните на НСИ показват, че за три десетилетия населението на България се е стопило с 1,5 млн. души.

Продължителността на живот у нас е средно 71,4 г. при 80 г. в европейските страни. На практика всеки месец изчезва по едно българско село. Ако демографската тенденция не бъде променена, не след дълго в страната ще живеят огромно количество пенсионери и малцинство работещи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай