Лошо! Подлез се руши в София

Васил Терзиев с изказване

Лошо! Подлез се руши в София | StandartNews.com

Мазилка и плочки опасно се отлепиха над един от подлезите на Ларгото в София. Мястото е обезопасено с ограничителни ленти, проблемът обаче остава.

"Този проблем е от миналата година, а иначе проблем със самият комплекс "Ларго" е малко, след като ремонтът през 2016 г. беше извършен", заяви Милена Алексиева, заместник-кмет на район "Оборище" пред БНТ. Тя обясни, че има опасност цялата стена да падне. " Мрежата, за която са захванати гранитните плочи не е прикачена грамотно към стената и при дъжд или сняг става подлизване на вода, те се отлепят и заедно с цялата мрежа натежават", каза още Милена Алексиева. Екип съставен от аварийното звено и експерти от район "Оборище" правят количествено стойностна сметка на ремонта. От утре ще може да свалят компроментираните плочи и да започне подновяванането на мрежата. 

Античният комплекс "Сердика" беше открит през 2016 г. , а проблемите около него не спират и непрекъснато се налагат ремонти. Проектът струваше 12 млн. лв.

Още през ноември кметът на София Васил Терзиев обясни, че ремонтът ще негова основна задача. Министерството на културата е отговорник по гаранцията на проекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай