Лошо. Нова опасност на "Тракия", къде

Говори Диана Русинова от Европейския центът за транспортни политики

Лошо. Нова опасност на "Тракия", къде | StandartNews.com

Сигнал за рушащ виадукт на около 20-ия км на АМ "Тракия", който е в изключително лошо състояние. Съоръжението е в лошо състояние, а през него ежедневно минават хиляди тежкотоварни автомобили. Той буквално се рони, арматурата е ръждясала, има и отчупени части.

„Това е отговорност на държавата и е опасно поради няколко причини. Това са явни сигнали за дефект, който ще става все по-сериозен и по-сериозен. Освен всичко тук се вижда и че оградата, която трябва да предпазва от навлизане на диви животни, е паднала“, коментира пред bTV Диана Русинова от Европейския центът за транспортни политики.

“По Закона на пътищата държавата трябва два пъти годишно да проверява тези съоръжения и ако има някакъв проблем, да ги коригира. Мостът няма да падне заради това, което виждаме, но течове се наблюдават. А когато тече вода, тя ще продължи да разрушава основите на моста. И ако не се вземат мерки, е възможно в някакъв момент да падне и съоръжението“, посочи още тя.

От агенция "Пътна инфраструктура" посочват, че към момента се изработва проект за основен ремонт.

"Това не е основен ремонт, а аварийна ситуация и състоянието е такова от поне 4-5 години", заяви Диана Русинова.

Тя коментира ситуация, в която е влязла в ролята на регулировчик. "Ние само подпомагахме трафика, не сме го регулирали, подала съм необходимите сигнали за това", посочи пътният експерт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай