Лоши новини. Тежък удар по джоба преди Коледа

Какво поскъпва

Лоши новини. Тежък удар по джоба преди Коледа | StandartNews.com

Цените на някои продукти от малката потребителска кошница предколедно тръгнаха нагоре. Това показа справка направена през сайта на Министерството на икономиката и индустрията - Food Price.

Средно едно яйце се продава за 50ст., кофичка кисело мляко за близо 1,40 лв., а литър прясно мляко струва малко над 3,32 лв. 

Увеличение виждаме и при сиренето, и кашкавала. Близо 16 лева е средната цена за килограм бяло саламурено сирене, което можем да си изберем от витрината на хранителните вериги, в които обикновено пазаруваме. Тук увеличението е средно с 4-5 стотинки, спрямо сумата която заплащахме за същия продукт в края на месец ноември. При кашкавала, също спрямо предходния месец, виждаме поскъпване с 5 стотинки, или плащаме близо 23 лева средно за килограм кашкавал, информира България Он Еър. 

Минимално е движението в цените на основни хранителни продукти като брашно, олио и  захар.

Литър олио е поевтинял с цели 7 стотинки спрямо месец ноември. Така средната цена е от около 3,60 лв. за литър. 

Съвсем различна е картината при месните продукти. Там са наблюдава трайно увеличение на цените. Кайма смес - свинско/телешко е поскъпнала с 8 стотинки спрямо миналия месец и в момента тя е на цена от 11,29 лв. за кг. Пилешкото месо се е покачило 2 стотинки и в момента се търгува за близо 8 лева за килограм. 

При зеленчуците наблюдаваме ръст в цените на доматите, краставиците и лука. Доматите са поскъпнали 9 стотинки за килограм, при краставиците увеличението е със стотинка повече, а лукът е поскъпнал близо 4 стотинки за килограм. 

При плодовете от малката потребителска кошница виждаме увеличение при ябълките с 5 стотинки за килограм.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
lonexx
преди 2 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи
ТРОШАЧА
преди 2 месеца

Като няма държава а само лумпени в парламента така ще стоят нещата!!! А пък инфлацията въобще не е такава каквато се опитват да стъкмят разни статистики стъкмистики... Положението става все по тежко и все по трагично... Какъв Шенген какво Евро какви дрън дрън та пляс в тази разградена кошара която някои все още наричат държава? Пълен провал на всичко...

Откажи