Лоша новина от НОИ. Предупреждението

За какво алармираха от централата

Лоша новина от НОИ. Предупреждението | StandartNews.com

Има предупреждение за неприятно явление на българския трудов пазар.

За драстичен ръст на трудовите злополуки с мъже, алармира НОИ. През 2023 година са пострадали 1835 мъже, което е със 17.3% повече спрямо 2022 г. За сметка на това трудовите инциденти при жените са със 143 по-малко, или общо 874.

Това показва сравнителният анализ на оперативната информация за трудовите злополуки на Националния осигурителен институт.

Според данните се наблюдава общо увеличение на трудовите злополуки с близо 5%.

За сравнявания период е налице положителна тенденция по отношение на тежестта на трудовите злополуки и свързаното с нея време, необходимо за възстановяване. Средно по около 67 са били загубените календарни дни при един инцидент през 2022 г., докато през миналата година броят им е спаднал на 62.

Отчита се и общо намаление на загубените календарни дни - от 173 731 на 168 597.

През 2023 г. икономическата дейност, в която са регистрирани най-много трудови злополуки, е "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" (250 инцидента), следвана от "Сухопътен транспорт" (207) и "Държавно управление" (203), предаде нюз.бг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Илья
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи