Лора Караджова: Живея си живота, но слушам и татко

Крачка по крачка гоним световното ниво, казва певицата

Лора Караджова: Живея си живота, но слушам и татко | StandartNews.com

Лора Караджова е сред най-опърничавите момичета в България. Покрай нея се прочу и Део. Тя не слуша никого и няма как да бъде иначе, защото е дъщеря на Данчо Караджов. При фронтмена на "Златни струни" и "Сигнал" компромиси няма. Но ето и разликата - биткаджията Данчо беше свалян десетки пъти от сцената заради "противонародни" прояви, докато щерка му Лора никой не я пипа. Напротив, всеки иска да я види под прожекторите. Важното в случая е това, че един баща даде на дъщеря си пълна свобода. А колко бащи имат подобна сила и смелост? Поколенията израстват със своята си музика и със собствените си представи и мечти за живота.

Лора от години участва в различни музикални проекти, но стана популярна през 2001-ва с Ball Face. Най-хитовите им парчета са "Нека да е лято" и "Гушкай ме". Оттогава са и първите й съвместни проекти с "Ъпсурт" -"Пунта", "Стига фира". По-късно се включва в култовото им парче "Звездата". Лора записа песен и с Arlet for Art -"Never stop". През 2007-а издаде "Моя собствена игра". Във видеото тя небрежно си скача на ластик, облизва близалки по много секси гащички в компанията на приятелката си Диляна Попова и други горещи мацки.

- Лора, баща ти казва: "Никога не съм карал дъщеря ми да става рокаджийка, да хуква с китарите и моторите. Дори съм доволен, че не тръгна по моя път - вероятно тогава щяхме да спорим много по-ожесточено. Тя постигна сама успеха си, сама се пребори за върха. Безкрайно съм горд с нея!". За какво обаче все пак "се разправяш" с него?

- По принцип не съм от хората, които спорят заради самата идея. Така е и с баща ми. По-скоро е имало случаи, в които да го попитам за нещо и евентуално да реша дали да го послушам. Живея и действам така, както чувствам и усещам нещата, както ми казва сърцето. И е почти изключено някой да ме разубеди в това, което съм си намислила.

- В музиката на нашето, по-старото поколение имаше протест, но ние знаехме срещу какво протестираме преди 10 ноември, че и след това. Вие от какво не сте доволни?

- Мога да говоря само за моята музика, в която не бих казала, че има протест. В повечето мои песни става дума за любов. Не се бунтувам срещу нищо.

- Не мислиш ли, че цялото ти поколение е в пълна безтегловност? Защо не се раждат запомнящи се песни?

- Моето поколение роди куп талантливи автори, с много от които съм работила. Сигурна съм, че тяхното творчество ще остане. Естествено има пошли и бездарни произведения, няма как да е иначе.

Но всяко време "произвежда" своите гении

Вероятно и ние, след години, няма да харесваме тогавашното "модерно" изкуство.

- Не се ли подведохте почти всички по модела "Мадона"?

- Ако ние имахме мащаба и средствата, с които Мадона разполага - щеше да е фантастично, но уви - принудени сме да правим нещата, както можем и както си ги свършим. И в повечето случаи влагаме самите себе си, за да продължим. Възхищавам се на хората, които имат силите да го правят. И така, крачка по крачка, макар и доста по-бедни, вече доближаваме световното ниво.

- Защо тогава няма хитове?

- Не съм съгласна с теб.

- Кога ще ти светне "Сигнал" в красивата главица и ще признаеш, че си сбъркала?

- За кое съм сбъркала? Работя в стила, който ми харесва. Аз съм израснала с песните на великите Марая Кери и Уитни Хюстън.

- Една Арета Франклин не изглежда атрактивно на сцената, но е гениална. Трябва ли всички нови певици да се разсъбличат? Това що за талант е?

- Виж сега - просто някои, освен че са талантливи, са и секси. Защо да не покажат нещо красиво и стилно на сцената?

- Ти няма къде да избягаш - родена си в рокаджийско семейство...

- Поне досега си се чувствам идеално и правя това, което искам.

Хората не са еднакви

Не възнамерявам да променям начина, по който го живея.

- Какво най-много те усмихва?

- О, много неща. Красивите, добрите, магията на любовта....

- Хубавото момиче всички кокошки го кълват. Кой слух за теб най-много те дразни и каква е истината?

- Не обръщам внимание на безсмислени думи и дела. Предпочитам да се смея и да съм щастлива, вместо да си губя безценното време да чета и слушам тъпотии за себе си. От доста време съм над такива неща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай