Локдаун в София? Решението на Фандъкова

Предстои затягане на мерките в столицата

Локдаун в София? Решението на Фандъкова | StandartNews.com

Затягаме контрола за спазването на мерките в столицата, заяви днес кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че по-късно днес ще има заседание на Софийския оперативен щаб за борба с вируса, на което ще бъде обсъдена темата за разпространението на инфекцията. Фандъкова обяви, че общинските болници повишават готовността си за прием на пациенти. Столичният кмет изрази надежда да не бъдат затваряни училищата и детските градини в София, предаде Нова тв.

На този фон от Столичната Регионална здравна инспекция търсят доброволци в помощ на процеса по прилагане на противоепидемичните мерки и контрол на територията на София. Те ще попълват Карти за епидемиологично проучване на заразно болен, ще събират данни на заразени и контактни лица, както и ще въвеждат данни в Регистъра,  който е част от Националната информационна система. СРЗИ ще им осигури електронен подпис за осъществяване на дейността.

Столичният кмет изрази надежда на национално ниво да не бъдат затваряни училищата и детските градини в София. Кметът изрази своята позиция, че те трябва да работят при спазване на мерките, защото според кмета децата не са "чак такива големи преносители, каквито много специалисти коментираха".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай