Петък,

Локдаун? Такова животно у нас няма

От: Редактор -
1657
Локдаун? Такова животно у нас няма
A
A
A

Проф. Кожухарова коментира, че у нас локдаун не е имало никога в истинския смисъл на тази мярка - не е имало заключване вкъщи и забрана да се излиза.

В момента имаме едно задържане на заболеваемостта - от 2, 3 септември, каза в "Денят започва с Георги Любенов" епидемиологът проф. Мира Кожухарова. Четвъртата вълна върви навсякъде по света, у нас не е толкова стръмна, което се отразява и върху броя на хората, които се лекуват в болница.

Проф. Кожухарова посочи, че много внимателно се следи капацитетът на болниците да не бъде достигнат, хората могат да получат здравно обслужване.

Проф. Кожухарова, която е и съветник на министъра на здравеопазването, защити въведените мерки, като навреме въведени, посочвайки плавната линия на нарастване на заболелите. Те биха били много по-малко, ако са се били ваксинирали, отбеляза тя.

Епидемиологът посъветва хората да избягват контакти, които не са абсолютно наложителни и поясни, че този съвет се отнася за хората в по-висок риск, за тези, които не са се ваксинирали.

"Към момента за локдаун изобщо не става дума. Разбира се, някои мерки могат да бъдат по-императивно поставени и по-строги, но това е разумно да се направи на ниво област. Там, където има проблем с капацитета на болниците", категорична беше проф. Кожухарова.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички