Легендарна болница се разтресе, пази директора си

Готвят се протести и искания на оставка

Легендарна болница се разтресе, пази директора си | StandartNews.com

Легендарната болница „Свети Иван Рилски“ се разтресе от напрежение, след като директорът й – именитият д-р Дечо Дечев подаде оставка. Лекари и служители заявиха готовност за ежедневни протести, ако д-р Дечев бъде отстранен от длъжността изпълнителен директор. Протестът може да прерасне в искания на оставки, както на министъра на здравеопазването, така и на цялото правителство, съобщиха от лечебното заведение.

ВИЖ ОЩЕ: Знаков шеф на болница напуска

В 08.30 ч. днес работещите в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ще се съберат пред лечебното заведение, за да решат какви действия предприемат от тук нататък и с настояване д-р Дечев да оттегли подадената от него оставка.

Притеснени от зреещото напрежение НС „Защита“ изпрати писмо до министъра на здравеопазването и министър-председателя във връзка с изложения проблем.

Без никакво основание, според заетите, напълно неоснователно изпълнителният директор на УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД д-р Дечо Дечев, е „трябвало“ да подаде оставка като такъв.

Необяснимо е защо това се случва, защото на всички е известно, че това е един от най-успешните мениджъри на държавна университетска болница, осигурил стабилното финансово и икономическо състояние на болницата, условия на труд и условия за пациентите на висота, привлечени висококвалифицирани специалисти, достойни и справедливи трудови възнаграждения, липса на трудови конфликти.

Заетите не виждат основание за освобождаване на изпълнителния директор. По-скоро виждат опит за натиск срещу директора и срещу болницата, която е апетитна хапка, за да бъде разграбена и унищожена, както опитаха преди няколко години, и да я докарат до такова състояние, в каквото се намират всички останали държавни и общински болници. Така, удобно за някои, ще бъде подарено българското здравеопазване на частния сектор и всички висококвалифицирани специалисти ще се насочат там, заявяват служителите в болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай