Легендарен кмет изгонен от спалнята! Жена му не гласува

Той разказва уникалната си история

Легендарен кмет изгонен от спалнята! Жена му не гласува | StandartNews.com

Уникален случай с кмет на родопско село и неговата 50-годишна вярна служба.

Явор Говедаров е кмет на смолянското село Търън вече 48 години. На последните местни избори беше преизбран за пореден мандат, а в Търън върви следната приказка: "Докога ще е кмет Явор Говедаров? Докато селото съществува", разказва БНТ.

"1975 година, на 27 януари бях избран за секретар на община Търън. Малките общини 79-та година ги закриха, образуваха селищни системи и аз станах кмет тогава и оттогава не съм се местил. В една и съща община, фактически на едно и също място ми е трудовата книжка", разказва Явор Говедаров - кмет на село Търън.

Кметът не брои мандатите си, а работата която е свършил и онова, което е направил за селото. През годините местните хора са свикнали да го търсят за всичко. Звънят му и извън работно време, и дори през нощта.

"Тя, жената, ма изгони да спя в друга стая самичък само заради телефона, защото звъни по всяко време, и тя не може да почива жената. Аз никога не съм го затварял телефона и не е имало случай да не дигна. Казал съм и на моите служители, когато съм в отпуска и по принцип те знаят едно... те нямат право да върнат човек от кметството за несвършена работа", казва Явор Говедаров.

"Най-много теглят те по принцип. Тя жената и миналия мандат, този мандат зорлем съм я накарал да дойде да гласува. Миналият мандат въобще не гласува за мене. Този мандат, чисто и просто, от куртоазия, да дойде, да я видят, че сме семейство, да не каже някой, че сме разделени, което не е вярно, също не ми даваше.

Децата не ми даваха да се кандидатирам за този последен мандат. И аз си бях решил - ако другите партии изкарат някой човек, който да може да поеме селото, имам подготвени хора и аз, но не се случи това нещо и тогава реших да се кандидатирам още един път. Да навърша 50 години, това ми беше моята мечта и да приключа вече с работата вече по принцип", планира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай