Купиха си нов и модерен дом. Той ги погреба

Трагедията с младата жена от ардинското село Бял извор и семейството й

Купиха си нов и модерен дом. Той ги погреба | StandartNews.com

Руини и надежда за живи хора под развалините – това е останало от дома на Айлин, Мустафа, Айза и Мурат след опустошителното земетресение в Хатай.

Както вече 24rodopi.com писа, млада жена от ардинското село Бял извор и цялото й семейство са изчезнали при земетресението. Става въпрос за 28-годишната Айлин Канмаз, 32-годишният й съпруг Мустафа Канмаз, както и двете им деца на 5 годинки и 7 месеца - Айза и Мурат.

В четвъртък от МВнР съобщиха, че е намерено тялото на издирваната българка в град Антакия/Хатай, съобщи БНТ. Близките обаче съобщиха, че не разполагат с такава информация.

След това близките съобщиха, че са открити и труповете на Мустафа и малката Айза. Няма новини за бебето Мурат.

Жилището им на бул.“Иньоню“ в Антакия/Хатай е сринато до основи, съобщиха за 24rodopi.com близки на момичето от Кърджали. Свекърът и свекървата на младата жена са спасени при акциите.

Айлин е от квартал „Диамандово“ на ардинското село Бял извор. Тя е омъжена в Турция. Съпругът й е родом от Хатай.

Семейството живеело в новопостроена луксозна сграда. 12-етажната "Renaissance", в която имало 250 апартамента, е построена преди 3 години, научи 24rodopi.com. Тя била обитавана от над 800 души.

Сградата е била сочена за една от най-модерните жилищни в град Антакия. Разполага е с басейн, наемите били от 6 500 лири нагоре.

Изпод руините на 12-етажната "Renaissance", в която бил апартаментът на семейството на Айлин Канмаз, се чуват гласове. Близо 1 000 души са обитавали сградата, стотици още са живи, защото тя е "легнала" и вътре има огромни кухи пространства. Но не достигат спасителни екипи и техника.

Това споделят жители на Антакия/Хатай, които се надяват да видят живи своите близки и приятели.

"Под руините много хора са още живи и се чуват гласовете им. Трябва да се ускорят спасителните операции. Дори и една секунда е човешки живот", пише в Туитър Юнюз Гючлю.

"Има 77 души в автопарка, 17 бяха извадени. Хората долу са живи, става ясно от температурните им показатели. Но има огромен риск от хипотермия. Спешно се нуждаем от помощ", гласи туит, написан от мъж, който има близки в "Резиденцията" в квартал "Екинджи".

"В резиденция "Ренесанс" в  Хатай спасителните операции куцат още от самото начало на земетресението. Има стотици хора под руините. Чуват им се гласовете. Искаме допълнителни екипи преди да е станало прекалено късно. Спасете приятелите ни и стотици хора. Изпратете подкрепления!", апелира в социалната мрежа друг хатаец.

"В резиденция "Ренесанс " в Хатай има още много живи хора. Термалните камери ги засичат. Но спасителните операции са недостатъчни. Има хиляда души под руините. Понеже сградата е рухнала назад, има много празни пространства и има много живи хора. Моля, помогне им, преди да замръзнат", посочва друг.

Чувам гласовете им под руините!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай