Куп изненади от времето до Коледа. Кога идва големият сняг?

Синоптиците ни шашнаха

Куп изненади от времето до Коледа. Кога идва големият сняг? | StandartNews.com

Куп изненади ще ни поднесе времето в следващите две седмици. То ще се обърне няколко пъти.

В четвъртък в югоизточните райони е в сила жълт код за силен на моменти и бурен вятър от югозапад. Облачността през деня ще става все по-плътна. От северозапад ще завали дъжд, който до полунощ ще обхване много райони на страната.Преди обяд ще духа умерен, в югоизточните райони - временно силен, югозападен вятър. След обяд вятърът ще стане от запад-северозапад.

Максималните температури в северозападните райони ще бъдат най-ниски  9- 11 градуса, на югоизток ще бъдат най-високи до 16-18 градуса.

В планините също ще бъде ветровито, с бурен, на моменти дори ураганен, вятър.

В петък и в събота валежите ще продължат и ще са значителни по количество. Още в петък преди обяд в Предбалкана и високите полета ще започнат да преминават в сняг. Вятърът ще стане от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух.

 

През нощта срещу събота дъждът навсякъде ще премине в сняг. В събота в северните райони валежите ще отслабнат и постепенно ще спират, а в южната половина от страната ще продължат през целия ден. Ще се образува снежна покривка. По планинските проходи и в Източна България ще има условия за виелици и навявания.

В неделя валежите ще спрат, ще започне разкъсване на облачността. В понеделник сутринта ще е студено, с минимални температури между минус 8 и минус 3 градуса, по-ниски в котловините на Западна България.

През първата половина от следващата седмица ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб от северозапад, в много райони временно ще стихва и сутрин ще има условия за намалена видимост в равнинната част от страната. Минималните температури ще остават отрицателни, а дневните бавно ще се повишават.

През втората половина от следващата седмица ще има повишена вероятност за синоптична обстановка със значителна облачност и валежи на много места в страната. Изгледите са температурите да са около или над обичайните за втората половина от декември.

В по-голямата част от страната валежите ще са от дъжд, който в по-ниските планински райони и във високите полета в Западна България ще преминава в сняг. Там има повишена вероятност и за образуване на нова снежна покривка.

От 26 декември вероятността за валежи намалява. Ще има и дни с по-значителни разкъсвания на облачността, особено в планините и планинските райони, но в низините и котловините ще се създадат условия за температурни инверсии, предимно облачно и мъгливо време. Повишена вероятност за валежи има отново в края на декември. Отново обаче по-голяма е вероятността да са от дъжд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
mak
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex

Откажи