Кубрат усилено помага на бедстващите в Турция

От Кубрат вчера потегли първият микробус от Лудогорието с дарения за пострадалите от земетресенията в Турция. Стотици жители на общината се включиха в мащабната национална кампания.

Кубрат усилено помага на бедстващите в Турция | StandartNews.com

От Кубрат вчера потегли първият микробус от Лудогорието с дарения за пострадалите от земетресенията в Турция. Стотици жители на общината се включиха в мащабната национална кампания.

Днес също пристигна помощ от града и населените места в общината. Парична сума с протокол в размер на 5857 лв. и 200 евро беше предадена от кмета на село Бисерци Алиш Арифов, който освен набраната сума, предаде и хранителни продукти, дрехи и одеяла. Дрехи, топли завивки, памперси и други консумативи предаде и Юджел Юсеинов – кмет на село Божурово.

Крупно дарение на дрехи, консумативи, одеяла, хранителни продукти и сумата от 1015 лв. и 200 евро предаде кметицата на село Беловец Гюлнур Мустафова, която допълни, че хората продължават да даряват. Храни, дрехи, одеяла и парична сума от 2560 лв. и 350 евро беше предадена и от жителите на село Звънарци в лицето на кмета Йълмаз Мехмед. Организаторите благодариха и на жителите на село Точилари, които дариха сумата 2420 лв., хранителни продукти, дрехи и одеяла. Днес парична сума от 1050 лева и 100 евро бе предадена и от кмета на село Сеслав Сунай Исмаилов.

„Благодарим на всички, които съдействат за оказване на помощ на пострадалите от земетресението. В петък на първите събрани парични средства ще се направи опис по населени места и ще се внесат по банков път. Вносната бележка ще бъде публикувана и към нея ще бъдат прикачени списъците с дарители“, заявиха организаторите.

Организаторите на кампанията в Кубрат споделиха, че от координационния център в Одрин е получено спешно обаждане, че трябват топли завивки, дрехи и храни от първа необходимост. Мнозина продължават да прииждат и да носят дарения и лични вещи, които могат да бъдат в помощ на пострадалите. От турската страна са заявили спешна нужда от храна, топли дрехи, бебешки пюрета и завивки.

Кметът на Кубрат Алкин Неби заяви, че има доброволци, които желаят да заминат да помагат на място. "Все още обаче няма направена организация за заминаване. При минус 8 и минус 10 градуса хората стоят гладни, боси, жадни, мнозина са под руините, като цял свят е съпричастен с Турция. Дрехите, които се даряват, трябва да са с етикети и да са нови", заяви още общинският кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай