Кръпката: Омръзна ми от мрънкофони

Подкрепям избирателно протеста, не ме кефят президентът и триото, каза музикантът

Кръпката: Омръзна ми от мрънкофони | StandartNews.com
  • Подкрепям избирателно протеста, не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов, казва Васко Кръпката в специално интервю за вестник "Стандарт"

Разочарован съм от мрънкофоните в България. Това заяви в интервю за "Стандарт" рокаджията на прехода Васко Кръпката. Разочарован съм от някои хора, които позволиха ченгетата да им определят настроението и да ги докарат до там, да мрънкат и да се тюхкат по цял ден, каза Васил Георгиев. Той заяви, че подкрепя протеста, но избирателно.
Положително гледам на протеста по принцип, защото управляващите трябва да знаят, че имат коректив и не може да си развяват коня както си искат! Младите хора, които искрено застават против мафията и изобщо народът срещу мафията подкрепям от сърце, каза още Кръпката и обясни, че именно за това е участвал в концерта, който  наскоро беше организиран на Орлов мост от млади хора. Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите и на онези зли сили, които ги създадоха в началото на 90-те, допълни още музикантът.

ЕТО ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЗА ВЕСТНИК "СТАНДАРТ":

 

- Преди време изпяхте "Комунизмът си отива". Как мислите сега, отишъл ли си е и има ли варианти да се завърне?
- През последните 31 години имам 18 албума, 2 песни в учебниците по пеене, 5 песни в библиотеката на Конгреса на САЩ... а вие все за тази песен ме питате...
Комунизмът си отиде, но предпоставките за неговото завръщане са налице!!! Това, обаче няма как да стане докато сме в ЕС и НАТО.
- От кои от някогашните си герои, за които пяхте на Орлов мост, се разочаровахте, и на кои вярвате още?
- Пял съм по митингите, не за хората на политическата сцена, а за хората на улицата. Песните стоят много по-високо от политиката. Това, което са направили Beatles и Rolling Stones с музика няма конкуренция от нито една политика! Никога не съм се очаровал от политически фигури, въпреки че не може да се отрече, че сините отвориха пътя на България обратно в Европа, но основното ми очарование по митингите бяха хората, които си жертваха всичко, в името на това нашата обрулена от комунизма татковина, да заеме мястото си обратно в Европа, където е била преди съветския ботуш да ни нагази. Да, разочарован съм от някои хора, които позволиха ченгетата да им определят настроението и да ги докарат до там, да мрънкат и да се тюхкат по цял ден. Мрънкофоните са ми разочарованието!
- Как гледате на протеста, какво ще се промени и какво няма?
- Положително гледам на протеста по принцип, защото управляващите трябва да знаят, че имат коректив и не може да си развяват коня както си искат! Младите хора, които искрено застават против мафията и изобщо народът срещу мафията подкрепям от сърце и за това участвах на концерта наскоро, който беше организиран от млади, необвързани с никого хора, за чистата идея срещу несправедливостта в наше време. Не ме кефят президентът, триото, Нинова, Манолова, Трифонов и други представители на мутрите и на онези зли сили, които ги създадоха в началото на 90-те. За това избирателно подкрепям протеста. Накратко казано подкрепям протеста, но без БКП и техните производни!!!
- Как се отрази извънредното положение на българските музиканти? Много актьори споменават, че бедстват, важи ли същото за музикалното съсловие?
- Ами зле се отрази. Целият ни бранш, концерти, фестивали, зали, клубове и т.н. спряха работа и за нас няма хляб, но аз не бих се жалвал, защото съм живял в по-голяма изолация и липса на участия. Засега се справяме и посвирваме от време на време на 50% и си карам мотора с усмивка до уши, напук на боксуса! Вярвам, че и това ще преживеем.
- Как мина фестивалът "Цвете за Гошо"? И какво, според Вас, би написал Георги Минчев за ставащото днес?
- Фестивалът мина прекрасно, направихме го, спазвайки мерките, имаше пропускателен режим и беше един от малкото фестивали, които се проведоха, въпреки пандемията. С Гошо винаги сме били единомисленици и съмишленици и смятам, че ако беше тук щяхме да сме на едно мнение, както винаги е било и преди. Смятам, че би написал песни и би отговорил с музика на всичко, което се случва у нас и по широкия свят.
- Имате песен за настоящето. Бихте ли цитирали строфа?
- Имам 12 нови песни, а една от тях се казва "Нова история Бг", но ако цитирам част от текста може да Ви уволнят. Може да я чуете в Ю Тюб.
- Вие имате и заведение. Как се отрази извънредното положение на ресторантьорите? До каква степен държавните помощи ще им помогнат?
- Да, отворихме музикален клуб преди 2 години и тъкмо потръгна, пандемията ни спря. Държавата помага с намаляване на наемите за началните месеци, но общо взето никак не стига помощта, но ние пък и не сме такива да чакаме и да се молим за помощ. Оправяме се и разчитаме на хората да ни подкрепят и посещават страхотните музикални събития, които организираме. Клубът ни е уникално място и хората го оценяват.
- Преди време ми казахте в интервю, че ЕС няма да се разпадне. Вярвате ли още в бъдещето му.
- Смятам, че най-хубавото нещо, което се е случило след Втората Световна Война, е Обединена Европа. Винаги съм се чувствал европеец и не се смятам за политически коментатор, за да давам прогнози, но вярвам в бъдещето на ЕС и се надявам българите никога да не забравят какво ни е завещал Апостола на свободата - да се съвкупляваме с Европейските народи!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай