Петък,

Критична ситуация! Река подкопа мост на "Струма"

От: СТАНДАРТ -
Критична ситуация! Река подкопа мост на "Струма"
A
A
A

Притеснителна ситуация на магистрала "Струма". Вода е подкопала колоните на един от мостовете. Направила е улеи, дълбоки до 1,7 м под един от мостовете на АМ „Струма“. След като сигнали за пропадане на земни маси около колоните се появиха в социалните мрежи и медиите, екип на държавното предприятие „Автомагистрали“ пристигна на място и проверява има ли опасност за пътуващите по магистралата. Веднага започна запълването на рововете, съобщи бТВ.

Проблемният участък се намира под бившата АМ „Люлин“, точно до село Мало Бучино. Минаващата в близост река си е пробила ново корито под моста на магистралата и е изровила улеи с широчина около 2 метра точно до носещите клони.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ са категорични,  че опасност за съоръжението няма. По думите им започват да разработват проект за отклоняване на реката, която си е направила път под магистралата.

„Тъй като трасето на магистралата преминава през райони, които са водосбор от планина Люлин, при обилни валежи водите, стичащи се от склоновете на планината, образуват наноси от кал и тиня и запушват деретата, където водата трябва да се оттича. Вследствие на това се нарушават насипите под съоръженията“, съобщават от АПИ.

В същото време обаче те признават, че предстои да бъде изготвен проект за подобряване на отводняването, който да бъде реализиран през новия строителен сезон.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички