Кристиян пълни сам дупките на улицата си

Прави го за хората, но някой от тях не го разбират и го смятат за луд

Кристиян пълни сам дупките на улицата си | StandartNews.com

Мъж от София пълни сам дупките на улиците около блока си. Историята на Кристиян, който живее в кв. „Люлин” и не чака институциите, а взема местния инфраструктурен проблем в свои ръце, разказа Нова тв.

„Дупката взе да става по-дълбока и по-дълбока и просто се ядосах един ден и реших да я запълня, защото десетки коли минават на ден от тук, особено в пиковите часове е още по- натоварено”, споделя той.

Кристиян не е експерт по пътно строителство, но знае кога е време една дупка да бъде запълнена. Запълва я с подръчни материали – каквото е намерил до кофите и чакъл, подарен му от паркинга до тях.

„Мисля, че не е адекватно да има толкова дълбоки дупки където и да е. Не само в преките на София, на „Люлин” като квартал и в който и да е квартал”, споделя той.

Казва, че го прави, защото го дразнело и най-вече заради хората. „Тези, които минават от тук постоянно, тъй като тук има детска градина в ляво, по надолу училището, в което съм учил 12 години и в пиковите часове сутрин и вечер е лудница. Като булевард е тази улица”, добавя Кристиян.

Разказва, че хората реагирали по различни начин. Имало изказвания като „ти луд ли си , ти какво се занимаваш с глупости, я не се излагай” и други.

Мъжът не решава транспортни и инфраструктурни проблеми за първи път. В друг случай той сам е преместил парчета бордюр, създали задръстване по пътя към Банкя. Споделя, че никой не му се е притекъл на помощ. Живял е в Англия почти година. Дупки там не му се налагало да пълни.

„Пътищата не са същите каквито са тука. Като цяло държавата е на светлинни години и реално дори в населените местности, провинциалните местности пътищата са много по-добри от колкото тези на магистралите ни” допълни той.

Мечтае не само улиците да бъдат поправени, а и „хората да са по- добри”. „Мечтата ми е наистина улиците и пътищата като цяло да са по-добри, защото не само аз, а и милиони граждани плащат данъци на прекрасната ни държава, която наистина е прекрасна, но нищо не се случва както трябва да се случва”, споделя Кристиян.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай