Криптокралицата Ружа вече не е българка

МВР с важно съобщение за измамницата

Криптокралицата Ружа вече не е българка | StandartNews.com

Криптокралицата Ружа Игнатова, която се издирва от няколко държави от 2017 година, вече не е българска. Тя е освободена от българското си гражданство, съобщи МВР.

Ружа Игнатова е обявена за международно издирване от с цел екстрадиция в Германия, в съответствие със заповед издадена от съда в град Билефелд.

Игнатова се издирва за извършена престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространението на виртуална валута. Това е вторият апел за помощ от партньорските германски служби по този случай.

Първият бе през 2017-та година. Тогава беше планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна структура за измами с търговска цел. Действията у нас, планирани в рамките на международното разследване за неутрализиране на групата за пране на пари, бяха осъществени от служители на ГДБОП.

Самата Ружа Игнатова е в неизвестност вече пет години. Към момента няма никаква актуална информация в службите за местонахождението й. През годините се появяваха различни версии за това къде се намира Ружа Игнатова, но те не бяха потвърждавани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай