Кошмар на границата ни, война с мигрантите

Само за една нощ са отблъснати 200 души

Кошмар на границата ни, война с мигрантите | StandartNews.com

Около 200 мигранти са отблъснати от нашата граница тази нощ, съобщи по време на изслушване в парламента служебният вътрешен министър Бойко Рашков, като подчерта, че напливът е предимно от граждани на Афганистан. 

Премиерът Стефан Янев съобщи, че заради вълната от бежанци ще свика Съвета по сигурността към Министерския съвет на 9 септември.

"В страната са заловени 10-15 души. Ситуацията се наблюдава ежедневно. В много тясна координация сме с Турция и Гърция, за да може заедно да противодействаме на мигрантския натиск.

"Голям проблем е опитът на нелегални мигранти да преминават през границата чрез транспортни средства. Това налага граничните власти да проверяват щателно всички транспортни средства, което пък забавя преминаването на границата и рефлектира върху икономиката", обясни той.

"Звеното анализира получените данни и подпомага държавното ръководство да реагира своевременно. На крак са всички служби, координирани са техните действия, информацията се концентрира на едно място", отчете Бойко Рашков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай