Кошмар! Какво е преживял Зеленски преди София

Новината, която съобщи украинското вътрешно министерство

Кошмар! Какво е преживял Зеленски преди София | StandartNews.com

Вероятно е имало ужасно премеждие на Володимир Зеленски, преди да отлети за България.

Украинският президент Володимир Зеленски може да е бил в Лвов по време на масираната ракетна атака по украинския град миналата нощ. Зеленски първоначално е трябвало да отиде в съседна Полша, а след това да лети до София, разкриват военни източници.

Източник от Министерството на отбраната на Русия разкри, че целта на прецизния удар в Лвов е западна техника, разположена на територията на Академията на Сухопътните войски.

"Ударът с високоточно оръжие беше нанесен по парковата зона на академията, където имаше бронирана техника западно производство, включително британски танкове Challenger", разкрива той.

В същото време украинското вътрешно министерство съобщи за петима убити и най-малко 40 ранени при ракетния удар по Лвов. Ведомството посочи, че спасителните работи продължават и досега от развалините са били извадени живи седем души, предаде ДПА.

От разрушени сгради са били евакуирани повече от 60 души.

Украинският президент Володимир Зеленски обеща "осезаем отговор" на руския ракетен удар по жилищен блок в град Лвов и заклейми "атаката на руските терористи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай