Кордон спаси премиера от протестиращите в Брюксел

Кордон спаси премиера от протестиращите в Брюксел | StandartNews.com

Брюксел. Полицейски кордон изведе премиера от сградата на българското представителство в Брюксел, където се очакваше министър-председателят да се срещне с представители на протестиращите, които живеят и работят в белгийската столица.

От екипът на премиера поискаха от над стоте събрали се младежи да излъчат 15 представителя, с които той да разговаря. Протестиращите категорично отказаха да седнат на една маса с него и заявиха, че единственото, което искат от него е оставка.

Премиерът се опита да разговаря с тях, но при всеки опит бе заглушаван с възгласи "Оставка", "Танцувай с нас", "Мафия", а накрая бе изпратен с "Довиждане".

Протестиращите бяха подготвили плакати, които поставиха на входа на българското представителство в Брюксел. Плакатите бяха изчистени след протеста от самите тях.

"Ако аз направя грешка ще ме уволнят", казваше един от протестиращите, а млада дама попита премиера кога ще си подаде оставката.

"Нормално е да се правят грешки, както показва опита ми в предишната администрация", защити се Орешарски,

Протестиращите отказаха да го изслушат, като заявиха, че са солидарни с протестите в България, и настояха премиерът да поеме отговорност за случващото се.

Събралите се младежи споделиха, че всеки един от тях е успял професионалист, работещ в различни частни фирми, и не могат да бъдат лъгани.

Протестиращите не пропуснаха да изпеят и химна на България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай