Комунизмът победи! Ето пенсията на Жан Виденов

За това, че докара държавата до фалит

Комунизмът победи! Ето пенсията на Жан Виденов | StandartNews.com

Да докараш държавата до фалит, за да си заслужиш охолните старини!

Необходимата възраст за пенсия е навършил бившият премиер Жан Виденов. Той официално може да се влее в редиците на пенсионерите, но за него таванът на парите няма да важи.

Според закона всички лица, заемали поста министър-председател на България, са освободени от правилото за таван от 3400 лева и могат да получават пълния размер на полагаемата им се пенсия. Така Виденов ще прибира около 4 бона месечно и ще се радва на охолни старини.

45-ият премиер на България имал шанс дори за още по-рекордно висока пенсия, но отражение върху крайната сума дало последното му съкращение само три години преди да се пенсионира. Припомняме, че в края на 2020 г. той бе освободен от Eвропейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, където дълго време бе преподавател, а причината беше внезапният фалит на ВУЗ-а.

Тогава стана ясно, че бившият министър-председател и всички останали преподаватели остават на улицата без работа. Мнозина от тях побързаха да се запишат на борсата, но Виденов не пожелал. Очакванията бяха Жан веднага да бъде поканен от друго висше училище, където да чете лекции. Това обаче не се случи.

Защото други балами нямаше.

През 2021 г. бившият премиер създаде нова партия – "Лява алтернатива“, която привлече куп знакови социалисти, но въпреки това не пожъна никакъв успех и към момента съдбата ѝ е неясна.

Запознати издават, че в последно време Виденов, който е доцент по управленски дисциплини, се занимавал активно с научната си кариера и подготвял професурата си, която отдавна го вълнувала. Бившият министър-председател работел над научния си труд в Пловдив, където с жена му Каталина обитават обикновена панелка, въпреки че са имали и имат финансовата възможност да се преместят в по-лъскаво жилище в по-престижен квартал.

Преди няколко години стана ясно, че семейството е решило да инвестира в земя в елитното село Марково, прочуло се като пловдивския "Бевърли Хилс“ заради манията на знакови бизнесмени, политици и звезди да си строят вили там. Имотът им обаче още не бил готов. Съпругата на Жан – Каталина, е успешна бизнес дама, която върти фирма, чиято основна дейност е отглеждането на етерични култури и производството на масла от тях.

Двамата с Виденов имат един син – Васил, който е кръстен на покойния баща на политика. За него се знае, че е завършил архитектура. Работел първо в голяма архитектурна компания в София, а неотдавна направил своя фирма в родния си град. Синът на бившия премиер е на 33 години, но все още не е направил татко си дядо, припомня "Ретро".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
5 Коментара
пси
преди 4 месеца

Шизотипно личностово разстройство по МКБ-10

Откажи
иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи
Сузи
преди 4 месеца

А.дали.само.жан.е.виновен.

Откажи
Авер
преди 4 месеца

Сорос

Откажи
AAA
преди 2 месеца

Точно това е големият въпрос!!! А моят отговор е - НE.

Откажи