Колко струва един ден ваканция на Тасос

Няма как цялата си почивка човек да изкара на гироси и миди

Колко струва един ден ваканция на Тасос | StandartNews.com

Сравненията в цените между нашите плажове и тези на Гърция не спират през цялото лято. Но парите са само един от факторите са определяне на добра дестинация за почивка.

Естествено, любителите на нашия плаж изтъкват плюсовете като по-добри цени и красиви плажове. Тези на южната ни съседка отчитат, че обслужването и отношението са на по-високо ниво в Гърция, а храната по-качествена. Разбира се, всичко е изключително субективно, пише glas.bg.

TikTok-ър best.or.nothing е направил любопитно видео, в което споделя колко излиза един ден на остров Тасос. То посочва, че закуска,обяд, плаж, паркинг и вечеря може да ви струва само 13,70 евро.

Много потребители в социалната мрежа обаче контрираха, че тук не са включени разходите за нощувка и път. Tiktok-ърът добавя, че те съответно са му стрували 80 и 30 лева, но идеята е била ако вече сте на място.

"На мен пък един ден на Тасос миналата година ми излезе 450 лева - с хотел, път, закуска и таверна, а тази сигурно е повече", смята Николета В.

Други посочват, че дори и да се сметнат таксите за ферибот и гориво, няма как цялата си почивка човек да изкара на гироси и миди. Дори и за един ден "менюто" е било доста скромно.

Някои подкрепят, че цените са повече от разумни в Гърция.

"На Тасос съм изхарчил 500 лева за двама - почивка за пет дни, без да се лишаваме. В България това ми струва 1500 лева в хотел на трета линия", споделя Вальо А.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай