Коледа в Гърция? Голяма тесла

Ето какво чака българите, които ще празнуват при съседите

Коледа в Гърция? Голяма тесла | StandartNews.com

Голяма тесла удря хилядите българи, които са планирали да посрещнат Коледа в Гърция. Южната ни съседка вдига здраво цените за празника.

Тържествената вечеря в ресторантите за Бъдни вечер и Коледа е доста по-скъпа в сравнение с предишни години. По-изгодни оферти има в традиционните таверни, предаде финансовият портал pariteni.bg.

Собствениците на ресторантите в Гърция се опитват да привлекат клиенти със специално меню за Бъдни вечер и Коледа. На повечето места цените са изключително високи в сравнение с предишни години.

Хотелите в Атина предлагат празнична вечеря с музика и настроение за 220 евро на човек. Има и ресторанти с традиционна кухня, където кувертът на човек е около 70 евро. За достъпно меню се рекламира вечеря от 89 евро без напитките.

Много по-ниски са офертите за туристите, които пристигат с ваучери за нощувка.

Заради традицията според която Коледа е семеен празник, търсенето на оферти за ресторантите е повече от чужденците. Много повече са резервациите за новогодишната нощ, като за тях цените са леко над посочените за Коледа, казаха собствениците на ресторанти.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай