Петък,

Кои са най-българските думи?

От: СТАНДАРТ -
196
Кои са най-българските думи?
A
A
A

Кои са най-българските и най-любими думи за хората на буквите и на цифрите. Отговор на този въпрос дадоха на 24 май писателката Здравка Евтимова и учителят Тео  - физикът Теодосий Теодосиев. За нея най-важната дума е живот, за него – дух.

САМО В СТАНДАРТ: ЗДРАВКА ЕВТИМОВА: 24 май е лицето на гордостта ни

Духът е като кошница, в която носим цялото богатство на човечеството и трябва да го пазим, допълним и да го предадем, каза учителят по физика през bTV. Младите са противоотрова срещу предпоследния смъртен грях – унинието или отчаянието. Това, че има млади хора, ни дава надежда да продължаваме, добави той. За него коронакризата е в графата „планирани” неща, защото има заинтерсовани да натрупат печалба от световна икономическа криза. Второто нещо е, че хората малко се самозабравиха, а всичко си има цена. Лесно сиренце има само в капана. Най-тежкият смъртен грях е гордостта, най-тежките престъпления в историята на човечеството са извършени от гордост. Някои хора си мислят, че много знаят. Вярва се, че науката всичко може. Тя може много, но има и много неща, които не може, заяви Теодосий Теодосиев.

По повод епидемията от коронавирус Здравка Евтимова заяви: „Човечеството днес е изправено пред поредния урок, който еволюцията ни дава. От нас зависи да бъдем добри ученици. Трябва да стигнем до синтеза от разнопосочните мнения, който ще поведе човечеството към едно по-здраво бъдеще.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички