Кои са най-българските думи?

Здравка Евтимова и Теодосий Теодосиев с послания за 24 май

Кои са най-българските думи? | StandartNews.com

Кои са най-българските и най-любими думи за хората на буквите и на цифрите. Отговор на този въпрос дадоха на 24 май писателката Здравка Евтимова и учителят Тео  - физикът Теодосий Теодосиев. За нея най-важната дума е живот, за него – дух.

САМО В СТАНДАРТ: ЗДРАВКА ЕВТИМОВА: 24 май е лицето на гордостта ни

Духът е като кошница, в която носим цялото богатство на човечеството и трябва да го пазим, допълним и да го предадем, каза учителят по физика през bTV. Младите са противоотрова срещу предпоследния смъртен грях – унинието или отчаянието. Това, че има млади хора, ни дава надежда да продължаваме, добави той. За него коронакризата е в графата „планирани” неща, защото има заинтерсовани да натрупат печалба от световна икономическа криза. Второто нещо е, че хората малко се самозабравиха, а всичко си има цена. Лесно сиренце има само в капана. Най-тежкият смъртен грях е гордостта, най-тежките престъпления в историята на човечеството са извършени от гордост. Някои хора си мислят, че много знаят. Вярва се, че науката всичко може. Тя може много, но има и много неща, които не може, заяви Теодосий Теодосиев.

По повод епидемията от коронавирус Здравка Евтимова заяви: „Човечеството днес е изправено пред поредния урок, който еволюцията ни дава. От нас зависи да бъдем добри ученици. Трябва да стигнем до синтеза от разнопосочните мнения, който ще поведе човечеството към едно по-здраво бъдеще.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай