Кога ще завали сняг

Очаква ни и новогодишно затопляне

Кога ще завали сняг | StandartNews.com

Ще посрещнем Коледа с топло време, но още в петък срещу събота очакваме зимата да ни напомни за себе си.

Непосредствено след Коледа времето доста рязко и чувствително ще се промени. Ще започнат валежи, включително и от сняг, не само в планините. Ще има и отделни райони със значителни количества от дъжд. Това заяви в "Денят започва" синоптикът в БНТ Павлета Терзийска.

В събота първоначално времето ще се заоблачи, още сутринта ще започнат валежи от дъжд в северните и западните райони, а в края на деня ще обхванат и по-голямата част от страната. Ще има нахлуване на студен въздух от северозапад, което ще доведе до понижаване на температурите.

Валежи от сняг се очакват в периода 26-27 декември. В неделя в северозападните райони ще се натрупа и снежна покривка. Към понеделник се очаква разкъсване и намаление на облачността. Вероятността за валежи ще бъде по-малка. По поречието на река Дунав ще има условия за мъгли и намалена видимост.

На 31 декември има вероятност за валежи, но те ще са по-скоро от дъжд. Ако има сняг, той ще бъде главно в планините. Ще има едно предновогодишно затопляне. В самия край на годината или в началото на новата  е възможно да има застудяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай