Княгиня Калина катастрофира на паркинг, дрегерът отчел 1,6 промила

На място е пристигнал екип на полицията

Княгиня Калина катастрофира на паркинг, дрегерът отчел 1,6 промила | StandartNews.com

51-годишната дъщеря на Симеон Сакскобурготски - княгиня Калина, е катастрофирала в курорта Боровец, съобщиха медии.

ВИЖ ОЩЕ: Китин се обяснява за Калина. Преживяла голяма драма, пила чаша вино

По първоначална информация Калина Сакскобургготска-Муньос е спряла лекия автомобил на паркинга на един от хотелите в планинския курорт. Когато потеглила, при движение назад, е ударила стена и бариера. Имало е опасност и за пешеходец на паркинга. След инцидента княгинята е опитала да напусне местопроизшествието, но е била задържана от охраната на хотела. 

ВИЖ ОЩЕ: Обрат! Жената, пътувала с княгиня Калина, хвърли нова версия

На място е пристигнал екип на полицията. При последвалата проверка с дрегер, апаратът е отчел 1,5-1,6 промила алкохол в кръвта на Калина Муньос. 

По-късно от пресцентъра на МВР разпространиха официално съобщение за инцидента.

По данни на вътрешното ведомство към 15.20 часа е подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача - 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1,2 промила алкохол.

Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба. Работата по пълното документиране на случая продължава.

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен "лишаване от свобода" и глоба от 200 до 1000 лева след промените в Наказателния кодекс, влезли в сила от началото на август, шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Калина, Княгиня Българска и Херцогиня Саксонска, е родена на 19 януари 1972 г. в Мадрид. Завършва Френския лицей в испанската столица, след което постъпва в Английския колеж. Изучава "История на изкуството" в Лондон. На 26 октомври 2002 г. в двореца "Царска Бистрица" Княгиня Калина се венчава за испанския мореплавател Антонио Хосе Китин Муньос и Валкарсел, а на 14 март 2007 г. двамата стават родители на момче, кръстено Симеон-Хасан в чест на дядо си и на покойния крал на Мароко Хасан ІІ.

51-годишната княгиня е най-малкото от децата на Симеон Сакскобургоготски и единствената дъщеря. Преди малко повече от година тя и семейството й заживяха за постоянно в България. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай